Jump to content
OpenRCT2

Issue with Object Selector/Scenery Items


Recommended Posts

Probably just me being incompetent somehow, but when I try to select walls or other certain objects using the object selection menu, they are not available in the scenery selection menu in the game. For example, I'm trying to select WALLMN32.DAT which is the wooden wall with the 3 posts that looks very similar to the log entrance style. It's a vanilla RCT2 object. About 50% of the scenarios if I click the checkbox for it, it's not available from the scenery object menu in the game. I've tried backdating all the way to the 1.2.0 stable release and the problem persists.

Here's the kicker, this just started a few hours ago, it was totally fine before and I didn't update when the problem started. I updated to see if that would fix it, but the update completely eliminated all text from the object selection menu, so I tried backdating about 20 versions, still had the issue, so I went all the way back to 1.2.0, and while I have the text back, the original issue of selected objects not being available to be placed persists.

What can I do to solve this issue? A complete wipe and reinstall of RCT2 and OpenRCT2? I really don't want to lose all my saves and CSOs...

Edited by Mynock
Link to post

Are you checking the boxes for RCT1, LL, WW, and RCT2? The developers made a decision a while back to only include the objects introduced in each game within those groups, rather than including all objects actually in each game. In other words, any objects that are in RCT2 but were introduced in a previous game won't appear when you have only RCT2 selected. 

I disagreed with this decision and made it known, but they didn't want to change it back. 

https://github.com/OpenRCT2/OpenRCT2/issues/7140

If this isn't the issue, then I'm not sure what it is.

Link to post
1 hour ago, saxman1089 said:

Are you checking the boxes for RCT1, LL, WW, and RCT2? The developers made a decision a while back to only include the objects introduced in each game within those groups, rather than including all objects actually in each game.

This was changed shortly after this was merged already. This behaviour was very confusing as it required players to know when the objects were released. Now RCT2 should show all objects from the RCT2 game. RCT1, LL and AA will come later. These filters should not show any objects at the moment.

Link to post

Some guys are trying to assist me on discord as well, but I'll post here as well for consistency.

I made videos of the issues since that's easier than describing them. I went back to v0.1.3 7168fb1 and the object selection issue persists but I have all text. Here is an example: 

Then I updated through the launcher to the latest 0.1.3 bd5b137 and I lose object selection text as seen here: 

I'm running win7 64 bit ultimate, the GOG version of RCT2 deluxe (or whatever it's called that has the expansion packs included)

Link to post
2 hours ago, Broxzier said:

This was changed shortly after this was merged already. This behaviour was very confusing as it required players to know when the objects were released. Now RCT2 should show all objects from the RCT2 game. RCT1, LL and AA will come later. These filters should not show any objects at the moment.

Oh cool, I didn't know that. I thought it was very confusing too. Glad it's been changed.

Link to post

So just got back from some errands, ran the launcher and it did an update that must have been released in the last few hours, and the missing text issue appears to have been fixed, so we can dismiss that for now I suppose.

The selected objects not being available for placing is still an issue, but now I'm assuming it's scenario based since it works sometimes in some scenarios and not in others. I have to think if it was a problem with the object's file in the game files it wouldn't work at all, not 50% of the time. So I'll have to investigate that further.

Thanks for the help so far (here and discord), I appreciate it.

Link to post

Well, I've thoroughly embarrassed myself being a complete idiot. As was pointed out on Github I guess I had unchecked the ignore invention status cheat and not realized it (because I always leave it checked) so that's why some objects were not showing up. I'm really sorry for being such a complete idiot and wasting everyone's time.

Edited by Mynock
Link to post

Don't worry about it, it's not a problem! After having selected an object from the list, it would make sense to have it available right away. Your problem has only brought up this issue again, and at some point this will be improved.

Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...