Jump to content
OpenRCT2
Sign in to follow this  
bigan

Chinese characters cannot display

Recommended Posts

All chinese characters(and Japanese characters, and other special languages like Arabic) cannot be shown.

When I select English, there are still some message not correct(shown as ???).

Is there some font file needed?

open rct version is 0.2.4-528-gb8b539c16

rct version is rct:deluxe and rct2:triple thrill in Steam

system is Windows7x86

I have translation files as openRCT\data\language\zh-CN.txt, and text in the file seems no problem.

rctbug1.png

rctbug2.png

Share this post


Link to post

What is the "Render Engine" setting set to? If it's OpenGL, please change it to "Software" or "Software (hardware display)" - TTF fonts do not work with OpenGL in OpenRCT2.

Share this post


Link to post
13 hours ago, Gymnasiast said:

What is the "Render Engine" setting set to? If it's OpenGL, please change it to "Software" or "Software (hardware display)" - TTF fonts do not work with OpenGL in OpenRCT2.

Thanks for reply

I switched it to "Software", and Japanese language(and Arabic, Korean) display now, but Chinese still cannot display.

Now Chinese is the only language that cannot display.

rctbug1.png

rctbug2.png

Share this post


Link to post

For Simplified Chinese, the game tries to use the SimSun, Heiti or MicroHei fonts. Can you check if you have those fonts installed on your system?

Share this post


Link to post
On ‎18‎/‎02‎/‎2020 at 06:08, Gymnasiast said:

For Simplified Chinese, the game tries to use the SimSun, Heiti or MicroHei fonts. Can you check if you have those fonts installed on your system?

I have simsun.ttc in my fonts dir.

I have simhei.ttf instead of heiti

It seems no MicroHei in fonts dir.

Can I change or view the fonts file used in config.ini? It seems wired in it because font file name and font name is "" in config.ini

I set the font file name to "simsun.ttc" and the fon name to "宋体", the game diplay changed.

rctbug3.png

Edited by bigan
image attached

Share this post


Link to post
8 hours ago, Gymnasiast said:

Do you have the YaHei font (msyh.ttc)? If not, please install it. Make sure you also revert your changes to config.ini.

I only have msyh.ttf

I installed msyh.ttc and the problem is solved. Thanks for reply!

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...