Jump to content
OpenRCT2
Sign in to follow this  
Trykan

Ride Stats Wont Show

Recommended Posts

I have been playing a scenario and creating my own coasters (trying to play as vanillas as possible for now) and when I test them and open them the stats of the ride (Excitement, Intensity and Nausea ratings) won't show up and permanently stay as "not yet available". I have tried restarting the launcher to no avail. Any help would be greatly appreciated thanks in advance :)

 

Share this post


Link to post

Can you attach a saved game in which this behavior occurs? I think those stats usually require the beginning of a second run through the course to appear. If you set your ride to wait for a full load, then it may take a while for the second run to occur because few guests will line up before stats are out.

Share this post


Link to post

If there’s a 'hacked ride' in the park that causes the ride rating calculator to get stuck, no other ride in the park will have its ratings calculated anymore. Look for rides that possibly have an infinite loop in them.

Share this post


Link to post
10 hours ago, lot61 said:

Can you attach a saved game in which this behavior occurs? I think those stats usually require the beginning of a second run through the course to appear. If you set your ride to wait for a full load, then it may take a while for the second run to occur because few guests will line up before stats are out.

How do I attach saved games? (Sorry I am fairly new and not a huge techy) This is happening with all my rides in this save file only and has been at this state for about 2 in game years now.

Share this post


Link to post
2 hours ago, jensj12 said:

If there’s a 'hacked ride' in the park that causes the ride rating calculator to get stuck, no other ride in the park will have its ratings calculated anymore. Look for rides that possibly have an infinite loop in them.

What would be a case of a hacked ride? I am playing as vanilla as possible meaning I only have the quality of life settings on from openrct2. The only "cheat" that I am partially utilizing would be the ability to test an incomplete track but I'm not sure if this is a problem

Share this post


Link to post
44 minutes ago, Trykan said:

How do I attach saved games? (Sorry I am fairly new and not a huge techy) This is happening with all my rides in this save file only and has been at this state for about 2 in game years now.

Find the save file in explorer, then drag it here when typing a new reply, or click 'choose files...'.

Since all rides in the park have the problem, there is most likely a ride that blocks all further calculations. You can delete a few rides and check whether rides have their ratings calculated again. In that case you have deleted the faulty ride (then reload the save and delete only that ride).

Share this post


Link to post
Just now, jensj12 said:

Find the save file in explorer, then drag it here when typing a new reply, or click 'choose files...'.

Since all rides in the park have the problem, there is most likely a ride that blocks all further calculations. You can delete a few rides and check whether rides have their ratings calculated again. In that case you have deleted the faulty ride (then reload the save and delete only that ride).

Hey jensj12 I tried deleting a few rides to see if any of the rides would start calculating again to no avail. I tried attaching the save file (not sure if I did it the right way) if you could take a look at it? Thanks for helping me so much thus far

Extreme Heights.sv6

Share this post


Link to post

It seems that the starting coaster, Flaming Fury, is causing the problem. Although its stats are already calculated, it seems that it can't finish recalculating them. I tried by updating the chain lift speed to clear stats.

Share this post


Link to post
15 hours ago, Trykan said:

Hey jensj12 I tried deleting a few rides to see if any of the rides would start calculating again to no avail. I tried attaching the save file (not sure if I did it the right way) if you could take a look at it? Thanks for helping me so much thus far

Extreme Heights.sv6 690.69 kB · 1 download

Looks like you uploaded the file correctly, will look at it later this weekend.

10 hours ago, lot61 said:

It seems that the starting coaster, Flaming Fury, is causing the problem. Although its stats are already calculated, it seems that it can't finish recalculating them. I tried by updating the chain lift speed to clear stats.

None of the rides will have its rating (re)calculated, so neither Flaming Fury will. This does not mean Flaming Fury is the problem.

Share this post


Link to post

Checked the save, and Flaming Fury indeed causes the issue. However, I have no clue why. I might fire up a debugger sometime, but you might have a better chance with one of the devs. For now, you can get the ride rating calculator working again by destroying Flaming Fury (or temporary removing one piece, but it will get stuck again).

Share this post


Link to post
Just now, jensj12 said:

Checked the save, and Flaming Fury indeed causes the issue. However, I have no clue why. I might fire up a debugger sometime, but you might have a better chance with one of the devs. For now, you can get the ride rating calculator working again by destroying Flaming Fury (or temporary removing one piece, but it will get stuck again).

Thank you so much for helping me jensj12, I guess i'll just keep that ride permanently closed with a piece missing. You've been such a huge help

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...